OBAVLJENI UVIĐAJI

Tri teške nesreće u Sarajevu: Povrijeđene dvije pješakinje i biciklista, jedan vozač uhapšen

Svi povrijeđeni zbrinuti u KUM-u UKC-a

Policija obavila uviđaj. Avaz

B. C.

28.6.2023

U Sarajevu su se jučer dogodile tri teške saobraćajne nesreće u kojima su povrijeđene dvije pješakinje i biciklista.

Na kolovozu udarene pješakinje

Tako je 27.06.2023. godine oko 14 sati, na kolovozu ulice Antuna Branka Šimića do broja 10, općina Novi Grad Sarajevo, vozilo Opel Corsa kojim je upravljala P. A. (67) iz Sarajeva, udarilo pješakinju B. Lj. (80) iz Sarajeva. Pješakinji je ljekarska pomoć pružena u KUM-u UKC Sarajevo.

Istog dana oko 16:20 sati na kolovozu ulice Petra Tiješića do broja 12, općina Novi Grad Sarajevo, automobil Mercedes kojim je upravljao L. B. (44) iz Bijeljine udario je pješakinju S. V. (77) iz Foče , nakon čega udara i u parkirana vozila Golf 6 i Citroen C3. Teške povrede zadobila je pješakinja S. V. koja je zbrinuta u KUM-u UKC-a.

Vozač mercedesa lišen slobode

Nakon obavljenog uviđaja, istog dana u 20:55 sati službenici Sektora uniformisane policije - Odjeljenja za saobraćajne istrage, uhapsili su vozača Mercedesa L. B. zbog sumnje da je počinio teško djelo protiv sigurnosti javnog prometa u vezi s krivičnim djelom ugrožavanje javnog prometa.

Treća nesreća sa teškim povredama desila se oko 16:45 sati na kolovozu ulice Jasike do broja 49, općina Ilidža. Tom prilikom došlo je do kontakta automobila Renault Trafic za prikolicom kojim je upravljao H. M. (34) iz Sarajeva i bicikla Velo de Velo kojim je upravljao Dž. V. (67) iz Sarajeva. Biciklista je zadobio teške tjelesne povrede konstatovane u KUM-u UKC Sarajevo.   

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.