POTVRĐENO ZA "AVAZ"

Tužilaštvo KS obaviješteno o smrti Alme Suljić: Postupajući tužilac naredio obdukciju

Tužilaštvo ranije podnijelo prijedlog za produženje pritvora Arminu Berberoviću

Tužilaštvo KS. Avaz

23.6.2023

Alma Suljić (26), druga djevojka koju je automobilom udario Armin Berberović u maju na Marindvoru, preminula je sinoć na KCUS-u, potvrđeno je za portal "Avaza".

Nesreća se dogodila u petak, 26. maja, oko 23:30 sati, kada je na Marindvoru u Sarajevu automobilom Armin Berberović udario Azru Spahić, Almu Suljić i još jednu djevojku.

Nastavak istrage protiv Berberovića

Iz Tužilaštva Kantona Sarajevo je za portal "Avaza"  potvrđeno da je postupajući tužilac u ovom predmetu naredio obdukciju radi utvrđivanja uzroka smrti i nastavka istrage protiv Armina Berberovića.

Također nam je potvrđeno da se Berberović i dalje tereti za teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog saobraćaja, ali sada, sa dvije smrtne posljedice.

Zatraženo produženje pritvora

Podsjećamo, Tužilaštvo KS zatražilo je produženje pritvora za Armina Berberovića za naredna dva mjeseca, zbog opasnosti da bi njegovo puštanje na slobodu moglo uznemiriti javnost.

U Kantonalnom sudu u Sarajevu "Avazu" je potvrđeno da je sjednica vijeća na kojoj će biti razmatran ovaj prijedlog, zakazana za ponedjeljak, 26. juna.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.