ZATVORENI U MESNICI

Talačka kriza u Rudom: Pravi se plan kako da se oslobode zarobljeni sudski policajci

Na teren su upućeni svi raspoloživi policijski službenici

Mjesto gdje su zarobljeni sudski policajci. Srpska.info

B. C. / Srpska.info

16.6.2023

Prava drama još uvijek se odigrava na području Ruda, gdje su zarobljeni pripadnici Sudske policije RS, potvrđeno je za Srpskainfo.

U toku je pravljenje planova kako da se oslobode.

Kako nezvanično saznajemo sve je krenulo jutros kada su pripadnici Sudske policije došli da privedu vlasnika mesnice, a po nalogu Osnovnog suda u Višegradu.

Sva ograda je pod naponom

– Nakon što su došli, vlasnik je počeo da prijeti oružjem i zatvorio se u mesnicu, a sudskim policajcima je rekao da je u ogradi struja, pa zbog prijetnji oni ne mogu izaći. Sva ograda je pod naponom – kaže naš sagovornik.

On dodaje da je vlasnik uspio da pobjegne kroz zadnji dio i da se odveze do suda u Višegradu, gdje je odmah uhapšen.

U međuvremenu, kontaktirana je Žandarmerija iz Foče i oni su na licu mjesta. U mesnici su još radnici koji odbijaju da puste Sudske policajce. Zbog toga se pravi trenutno plan kako da se oni oslobode – pojasnio je sagovornik Srpskainfo.

Kako ATV saznaje, direktor Sudske policije Željko Dragojević, jutros je oko 8.20 sati, putem telefona obavijestio zamjenika načelnika PU Foča da je na zadatak u Rudo, uputio dva sudska policajca da po naredbi Suda, privedu Vulu Arsića (1977).

Nakon što su policijski službenici ušli u Arsićev posjed, odnosno u krug klaonice, on im je iz iste počeo prijetiti uz riječi da je u kapiju pustio struju.

Ostali zarobljeni u krugu klaonice

Nezvanično, Arsić je nakon toga, pobjegao kroz zadnji dio objekta, te se svojim vozilom udaljio u pravcu Višegrada dok su sudski policajci i najverovatnije jedan policijski službenik PS Rudo, ostali zarobljeni u krugu klaonice.

Odmah po dojavi, na teren su upućeni svi raspoloživi policijski službenici PS Rudo.

Oko 10.20 časova, policija je u Ulici Kralja Petra, ispred zgrade Osnovnog suda u Višegradu, pronašla i uhapsila Arsića.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.