ZAPUŠTANJE DJETETA

Pokrenut postupak protiv majke dječaka koji je počinio masakr u školi u Beogradu

Tužilaštvo je Policijskoj upravi za grad Beograd uputilo zahtjev za prikupljanje potrebnih obavještenja

Osnovna škola "Vladislav Ribnikar". Nova.rs

A. O.

22.5.2023

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu formiralo je predmet u vezi s masovnim ubistvom u osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu od 3. maja, kada je maloljetni K.K. ubio devet osoba i ranio još četvero, od kojih je jedna djevojčica preminula, a kako bi se utvrdilo da li se u radnjama M.K. – majke maloljetnog K.K. stiču elementi krivičnog djela „Zapuštanje i zlostavljanje maloljetnog lica“.

Tužilaštvo je Policijskoj upravi za grad Beograd uputilo zahtjev za prikupljanje potrebnih obavještenja kojim je naloženo da se sasluša osumnjičena M.K., da se obavi razgovor s pedagogom i psihologom zaposlenim u OŠ "Vladislav Ribnikar“, kao i da se preduzmu sve druge mjere i radnje potrebne za potpuno utvrđivanje činjeničnog stanja, piše nova.rs.

Također, Gradskom centru za socijalni rad naloženo je da izvrši dijagnostičku procjenu funkcionisanja porodice maloljetnog K.K. i o tome dostavi izvještaj tužilaštvu, kao i da utvrdi da li se navedena porodica odranije nalazila u evidenciji tog organa.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.