PRESUDA U ŠIROKOM BRIJEGU

Sadi Đugumu tri mjeseca zatvora: Bivšoj prijetio da će je prebiti i ošišati naćelavo

Putem telefona s više brojeva upućivao ozbiljne prijetnje po njen život i tijelo

Prva presuda Đugumu. Avaz

B. C.

28.3.2023

Kantonalno tužilaštvo Zapadnohercegovačkog kantona u Širokom Brijegu je u prvostepenom postupku dokazalo krivnju optuženog Sade Đuguma iz Tomislavgrada, zbog ugrožavanja sigurnosti na štetu T.T

Raskinula s njim ljubavnu vezu 

Optužnicu u ovom predmetu zastupao je zamjenik glavnog kantonalnog tužitelja Mladen Hrstić.

Presudom Općinskog suda u Širokom Brijegu Sado Đugum je osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 3 (tri) mjeseca.

Sado Đugum se teretio da je, nakon što je u martu 2018. godine oštećena T.T. raskinula s njim ljubavnu vezu, više puta, putem telefona s više brojeva oštećenoj upućivao ozbiljne prijetnje po njen život i tijelo, te je uznemiravao. 

Putem telefona prethodno joj je 01. marta 2018. godine poslao fotografiju ženskog lica s ozljedama, kako bi zastrašio oštećenu, te na taj način joj dao do znanja što joj se može dogoditi ako mu se zamjeri.

Stranke imaju pravo ulaganja žalbe

- Dana 21.04.2018. godine u Ulici Vukovarska b.b. općina Posušje, u blizini diskoteke „Gaudeamus“, ispred motela „Penava“ u kojem je te prilike odsjela T.T., nakon što je istu sa svog mobilnog telefona nazvao, rekao joj je da siđe ispred navedenog motela kako bi razgovarali i kako bi joj on predao neke njene osobne stvari, a nakon što je T.T. to odbila, ponovno joj je ozbiljno zaprijetio da će joj napraviti problem u klubu dok bude pjevala i da će je prebiti i ošišati naćelavo, na koji način da je počinio predmetno kazneno djelo Ugrožavanje sigurnosti iz čl. 183. st. 1. KZ F BiH - navodi se u saopćenju Tužilaštva ZHK.

Presuda je nepravomoćna i stranke imaju pravo ulaganja žalbe o kojoj će odlučivati Kantonalni sud u Širokom Brijegu. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.