UPOSLENIK RMU KAKANJ

Ko zataškava pogibiju Vahida Skeledžije iz Kaknja: Udaren dok je vozio bicikl, preminuo u bolnici

Zanimljivo je da o ovom slučaju nijedan lokalni medij iz Kaknja nije posvetio pažnju

Skeledžija: Poginuo u petak u Kaknju. Avaz

24.1.2023

U Kaknju se u petak, 20. januara, desila teška saobraćajna nesreća u kojoj je poginuo 61-godišnji Vahid Skeledžija, saznaje portal "Avaza".

Do nesreće je došlo kod jednog tržnog centra. Kako saznaje portal "Avaza" od porodice nastradalog, nesretni Skeledžija je na biciklu išao na posao kada ga je automobil udario. On je živio u Povezicama.  Radio je na odjelu održavanja u RMU Kakanj, a taj rudnički pogon se nalazi u blizini mjesta nesreće.

Povrede opasne po život

Kako su rekli za portal "Avaza", unesrećeni Skeledžija je zadobio teške povrede, opasne po život. Njemu su bila izvaljena oba kuka, a preminuo isti dan na odjelu hirurgije u Kantonalnoj bolnici Zenica.

Porodici su iz policije rekli da im ne mogu "ništa dati" dok Tužilaštvo ZDK ne završi svoje. Rađena je i obdukcija tijela.

Da je došlo do saobraćajne nesreće, za portal "Avaza" je potvrdio Elvedin Fišek, portparol MUP-a ZDK.

- Do nesreće je došlo u petak 20.01.2023. godine u 7:08 minuta, u ulici 311. lahke brigade na području općine Kakanj dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo i pješak inicijala S. V. rođen 1962. godine iz Kaknja koji je zadobio teške tjelesne povrede, životno ugrožavajuće. Uviđaj je izvršen od strane uposlenika PU Kakanj.u 11:25 sati sutradan pješak iz saobraćajne nesreće je preminuo – rekao nam je Fišek.

Automobilom upravljala žena

Kako nezvanično saznajemo, automobilom je upravljala žena. Ona je privedena, ali je odmah nakon ispitivanja puštena. 

Zanimljivo je da o ovom slučaju nijedan lokalni medij iz Kaknja nije posvetio pažnju, pa porodica s pravom pita, ko zataškava pogibiju njihovog Vahida. 


Dženaza klanjanja u nedjelju. Avaz

Dženaza rahmetli Skeledžiji je klanjana u nedjelju poslije ikindije – namaza. 

Ukop se obavio na mezarju u naselju Pope.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.