POSJETIO GA LJEKAR

Zdravstveno stanje osuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića komplikovano: Ima problema sa srcem

Kardiolog je vidio to što su mu pokazali, znači nisu nam i dalje dostavili potrebnu dokumentaciju, izjavio je Darko Mladić

Ratko Mladić, osuđeni ratni zločinac. AP / Jerry Lampen

A. O. / Srna

4.11.2022

Sin ratnog zločinca Ratka Mladića, Darko, izjavio je da je zdravstveno stanje njegovog oca i dalje jako komplikovano te da ima dodatno slabljenje srca, a u haškom pritvoru ga je posjetio jedan kardiolog koji ga je pregledao.

- Uspjeli smo da kardiolog ode da ga vidi. Kardiolog je vidio to što su mu pokazali, znači nisu nam i dalje dostavili potrebnu dokumentaciju. Oni su mu dali samo na uvid. Mi očekujemo i dalje da nam oni dostave potrebne snimke - naveo je Darko Mladić za Srnu.

Darko je izjavio da zdravstveno stanje Mladića u nekim dijelovima ima nekog poboljšanja, a u nekim nekog pogoršanja.


Bolji pregled

Što se tiče zdravstvenog stanja Ratka Mladića, njegov sin ističe da nakon posjete kardiologa ima malo bolji pregled šta se desilo sa njegovim srcem.

On je istakao da se Mladić za sad drži "dosta dobro", ali da "očito nije naivna situacija".

Istakao je da ne može da iznosi sve detalje sa pregleda kardiologa, ali da Mladić ima veće dodatno naglo slabljenje srca, koje treba sad da se reguliše, piše Srna.

- Čekamo da vidimo snimke što mu je rađeno da bi vidjeli kakvi su ti stepeni oštećenja i šta je trebalo i da li je urađeno to što je trebalo da se uradi - istakao je Darko.


Doživotna kazna

On je naveo da je kardiolog pričao i sa ljekarima i sa generalom i izvršio preglede, ali on i dalje nema potrebne snimke koji su mu potrebni za njegov izvještaj.

- Kao i uvijek, obećali su, ali još nisu dostavili. Ne vidim razlog zašto ne dostavljaju snimke, osim da i dalje kriju njegovo zdravstveno stanje - kaže Darko Mladić.

Podsjetimo, komandant nekadašnje Vojske RS, Ratko Mladić 2017. godine osuđen je na doživotnu kaznu zatvora, na koju je uložio žalbu. U junu 2021. godine pravosnažno je osuđen na doživotnu kaznu zatvora zbog genocida u Srebrenici i drugih zločina u Bosni i Hercegovini.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.