NAKON ISPITIVANJA

Tužilaštvo BiH potvrdilo pisanje "Avaza": Kućni pritvor za osumnjičenog Denisa Stojnića

Osumnjičeni je pod istragom zbog koruptivnog krivičnog djela primanja nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem

Mjere zabrane također uključuju i zabranu kontaktiranja i sastajanja sa određenim osobama povezanim sa predmetom. AA / FIGHT SITE

A. O.

1.11.2022

Nakon ispitivanja osumnjičenog, postupajući tužilac Posebnog odjela za organizirani kriminal, ekonomski kriminal i korupciju, uputio je prema Sudu BiH prijedlog najstrožijih mjera zabrane–kućni pritvor, za osumnjičenog Denisa Stojnića.

Osumnjičeni je pod istragom zbog koruptivnog krivičnog djela primanja nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem iz članka 219. Kaznenog zakona BiH.

Mjere zabrane također uključuju i zabranu kontaktiranja i sastajanja sa određenim osobama povezanim sa predmetom.

Mjere zabrane i kućnog pritvora ocjenjene su dovoljnim za neometano provođenje istrage koju vode tužilaštvo i partnerske policijske agencije.

Podsjećamo, kako je ranije portal "Avaza" pisao, Stojnić je uhapšen u subotu po nalogu Tužilaštva BiH. Sedam sati davao je iskaz tužicima koji rade na predmetima vezanim za Sky.

Prema riječima advokata Omara Mehmedbašića, Stojnić je negirao međunarodno navođenje na prostituciju, a priznao je krivično djelo primanje dara ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.