POD NADZOROM TUŽILAŠTVA KS

Akcija FUP-a u Sarajevu: Četiri osobe uhapšene, pronađena droga i oružje

Navedena lica se sumnjiče da su određeni vremenski period drogu nabavljala i neovlašteno stavljala u promet na području Kantona Sarajevo s ciljem sticanja protivpravne imovinske koristi

H. J. I.

28.10.2022

Policija pronašla drogu i oružje. FUP

Policijski službenici Federalne uprave policije su pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, poduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti uhapšeni su osobe inicijala A.K. (1986), E.K. (1992), E.O. (1997) i N.Š. (1983) koja se sumnjiče za izvršenje krivičnog djela "Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga" iz člana 238. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

U sklopu navedenih aktivnosti, a po Naredbi Općinskog suda u Sarajevu izvršen je pretres pokretne i nepokretne imovine koju koriste osumnjičena lica, kojom prilikom su pronađene određene količine materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu kanabis i opojnu drogu amfetamin, vatreno oružje, vage, oprema za pakovanje, mobilni telefoni, te drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu sa krivičnim djelom.

Navedena lica se sumnjiče da su određeni vremenski period drogu nabavljala i neovlašteno stavljala u promet na području Kantona Sarajevo s ciljem sticanja protivpravne imovinske koristi.

Nakon kriminalističke obrade lica lišenih slobode, Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo biće podnesen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Podršku Federalnoj upravi policije prilikom izvođenja operativne akcije pružila je Obavještajno sigurnosna agencija Bosne i Hercegovine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.