AVAZ SAZNAJE

Ismet Ibričić osuđen na 20 godina zatvora za ubistvo u lovačkom domu u Trnovu

Zločin se desio u decembru prošle godine

Privođenje Ibričića u Tužilaštvo KS. Avaz

Piše: B. C.

24.10.2022

Vijeće Kantonalnog suda u Sarajevu kojim je predsjedavala sutkinja Rozita Šimić, danas je izreklo presudu kojom je Ismet Ibričić osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 20 godina za ubistvo Mithata Veje i pokušaj ubistva Nedima Ploče u lovačkom domu u Bašcima u Trnovu, potvrdila je za portal "Avaza" Azra Bavčić, portparol Tužilaštva Kantona Sarajevo.


Otišao do kuće po lovačku pušku

- Za ubistvo mu je izrečena kazna od 16 godina, a za pokušaj ubistva pet godina zatvora, te mu je izrečena jedinstvena kazna zatvora u trajanju od 20 godina- kazala je za portal "Avaza", portparol Bavčić.

Ibričić se tereti da je 19. decembra 2021. godine u prostorijama lovačkog doma , u alkoholiziranom stanju, nakon verbalnog konflikta sa Mithatom Vejom, stisnutom pesnicom njega u glavu, uslijed kojeg udarca je Vejo zadobio laku tjelesnu povredu, nakon čega je napustio prostorije objekta i otišao do svoje porodične kuće, odakle je uzeo lovačku pušku - karabin, zatim se vratio do objekta lovačkog doma.


Prvo pucao kroz prozor objekta

- Nakon tog je kroz prozor istog ispalio dva hica u pravcu Mithata Veje i još jedne osobe nanijevši im tom prilikom teške tjelesne povrede, da bi odmah nakon toga, ušao u objekt lovačkog doma, potom prišao Veji koji je ležao na podu bez svijesti, pritom ispalivši još jedan hitac kojim ga je usmrtio, navedeno je u optužnici Tužilaštva KS.

Riječ je o prvostepenoj presudi na koju tužilaštvo i odbrana imaju pravo žalbe Vrhovnom sudu FBiH. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.