MUP HNK

U Mostaru bježao s drogom od policije pa izazvao saobraćajnu nesreću

Dodaje se kako je policijska patrola utvrdila da je vozilom upravljao V.H. (1970.) koji je lišen slobode, a o svemu je upoznata krim. policija i nadležni tužilac

Uhapšen V. A. (1970.). ILUSTRACIJA / FENA

S. S.

22.9.2022

Mostarska policija lišila je slobode V.H. (1970.) koji se u srijedu s vozilom "Renault Clio" najprije nije zaustavio na semaforu, a zatim je bježeći od policije kroz prozor vozila izbacio drogu te izazvao saobraćajnu nesreću.

- Dana 21. septembra 2022. godine, oko 01,20 sati, patrola policije PS Mostar Centar je na raskrsnici Ul. BNR i Franjevačke ulice u Mostaru uočila vozilo marke Renault Clio bijele boje, koje se nije zaustavilo na znak crvenog svjetla. Patrola je krenula za navedenim vozilom, ali ni na svjetlosnu ni na zvučnu signalizaciju vozač istog se nije zaustavio. Sustignut je u Ul. A.I. Zovke gdje je izazvao saobraćajnu nesreću. U vožnji je kroz prozor izbacio dvije pvc vrećice za čiji sadržaj postoji sumnja da se radi o opojnoj drogi speed i marihuani - navodi se u izvještaju MUP-a HNK objavljenom u četvrtak.

Dodaje se kako je policijska patrola utvrdila da je vozilom upravljao V.H. (1970.) koji je lišen slobode, a o svemu je upoznata krim. policija i nadležni tužilac.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.