OSTOJIĆI KOD TRNOVA

Rasvijetljen slučaj aktiviranja bombe u Trnovu: Par uhvaćen na parkingu, u vozilu krili dvije bombe i spid

Policija nastavlja rad na pronalasku još jedne osobe čiji je identitet poznat

Par zatečen na parkingu. Avaz

B. C.

2.9.2022

U mjesti Ostojići, općina Trnovo, sinoć su u 23:15 sati  pripadnici PU Hadžići i Trnovo kontrolisali dvije osobe u parkiranom automobilu Citren C5. 


Privedeni žena i mlađi muškarac

Izvršenim legitimisanjem utvrđeno je da se radi o E. M. (27), rođen u Srebrenici, nastanjen u Sarajevu i I. H.(41) rođena u Bihaću, gdje je i nastanjena, sa boravkom u Sarajevu. Prilikom pregleda kod njih su pronađene i oduzete dvije ručne bombe i dva paketića sa materijom koja asocira na opojnu drogu spid.

Oboje se dovode u vezu sa prijavljenim krivičnim djelima izazivanja opće opasnosti na štetu F. E. iz Trnova izvršena u ranijem periodu, a kojom prilikom je aktivirana ručna bomba.


Izazivanje opće opasnosti

- O prednjem je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo koji je naložio da se navedena lica liše slobode, zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivična djela iz člana 323. stav 1., člana 239. stav 3. i člana 371. KZ F BiH (Izazivanje opće opasnosti, Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga i Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija)-saopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Osumnjičeni su predati u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policija nastavlja rad na pronalasku još jedne osobe čiji je identitet poznat, a koje se dovodi u vezu sa navedenim događajem.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.