OPERATIVNA AKCIJA

FUP uhapio osobu koja je izvršila tešku krađu u Zenici

Osoba se sumnjiči da je izvršila tešku krađu na štetu pravnog lica iz Republike Hrvatske, te onda kao vlasnik trgovine prodavao te stvari, s ciljem stvaranja protivpravne imovinske koriste

ILUSTRACIJA. AGENCIJE

S. S.

21.4.2022

Dana, 21. aprila 2022. godine, policijski službenici Federalne uprave policije su proveli operativnu akciju pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona zbog sumnje u izvršenje krivičnog djela "Teška krađa" iz člana 287., a u vezi sa krivičnim djelom "Prikrivanje" iz člana 300. i "Utaja" iz člana 290. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine, te su tom prilikom slobode lišili lice inicijala A.P. (1989) iz Zenice, te lice H.G. (1969) iz Zenice koje je nakon kriminalističke obrade pušteno na slobodu.

Postupajući po naredbi Općinskog suda u Zenici, policijski službenici Federalne uprave policije izvršili su pretres pokretne i nepokretne imovine koje pomenuto lice koristi, kojom prilikom su pronađeni mobilni telefonski aparati, SIM kartice, računovodstvena dokumentacija, elektronske evidencije, te drugi predmeti koji potiču iz krivičnog djela.

Lice se sumnjiči da je periodu između novembra 2021. godine i aprila 2022. godine predmete koji potiču iz izvršenja krivičnog djela "Teška krađa" počinjenog na štetu pravnog lica iz Republike Hrvatske, zadržao, te je iste u okviru djelatnosti koju obavlja kao odgovorna osoba i vlasnik društva za trgovinu i usluge, stavio u promet, sa namjerom da iste proda, a s ciljem da ostvari protivpravnu imovinsku koristu.

Lice lišeno slobode će nakon kriminalističke obrade u službenim prostorijama Federalne uprave policije biti predato u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.