AKCIJA SCARFACE

Ovo su članovi Kabilovićeve grupe

Kad je u pitanju krivično djelo ubistvo kao osnov sumnje koji im se stavlja na teret, saznajemo da je riječ o pokušajima ubistva Gorana Ramića i Nermina Nakičevića

Beriz Kabilović. Avaz

Piše: E. Sk. / Avaz.ba

19.12.2019

Tužilaštvo Tuzlanskog kantona danas će Kantonalnom sudu u Tuzli uputiti prijedlog za određivanje jednomjesečnog istražnog pritvora osobama uhapšenim u akciji službenika Policijske uprave MUP-a TK "Scarface".

Grupa koju je predvodio Beriz Kabilović, sumnjiči se za krivična djela organizirani kriminal u sticaju s iznudom, neovlaštenom prizvodnjom i stavljanjem u promet droga, ubistvom, nasilničkim ponašanjem, pranjem novca, ugrožavanjem sigurnosti i dogovorom za učinjenje krivičnih djela.

Dževad Korman, direktor Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova TK, izjavio je kako je spomenuta grupa faktički ovladala Tuzlom.

U grupi se, osim vođe Kabilovića, nalaze: Selver Salimović Švrćo, Elvis Hamzić, Mujo Mandžić, Alen Jahić, Ammar Adrović, Semir Hajdarević Beganović, Adnan Požegić, Admir Trumić, Ermin Trumić, Semir Mustafa, Adis Šahinagić, Amir Lisičić Švabo i Armin Halilović Čaruga.

Iako se špekuliralo kako je u akciji policije uhapšen i Elvis Hamzić, to se nije dogodilo, jer se on nalazi izvan granica BiH. Također, odranije je u pritvoru zbog drugog krivičnog djela Alen Jahić, dok je Armin Halilović Čaruga na izdržavanju kazne u Kaznenopopravnom zavodu Tuzla.

Ostali osnovi sumnje odnose se na prodaju narkotičkih sredstava, reketiranje skoro 40 vlasnika ugostiteljskih objekata, nasilničko ponašanje, ugrožavanje sigurnosti i dr.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.