SUPSIDIJARNO FINANSIRANJE

Razvojna banka Federacije BiH nastavila je postupak implementacije Projekta Svjetske banke

Ukupna vrijednost Projekta u Federaciji BiH koji se realizirati preko Razvojne banke Federacije BiH iznosi 30,416 miliona eura

Sa potpisivanja ugovora. Razvojna banka FBiH

H. J. I.

27.4.2023

Razvojna banka Federacije BiH je potpisivanjem ugovora o supsidijarnom finansiranju s ProCredit Bank d.d. Sarajevo nastavila postupak implementacije Projekta Svjetske banke.

Projekt se uspostavlja i realizuje putem kreditnog aranžmana Bosne i Hercegovine sa Svjetskom bankom, a ukupna vrijednost Projekta u Federaciji BiH koji se realizirati preko Razvojne banke Federacije BiH iznosi 30,416 miliona eura.

S tim u vezi Razvojna banka Federacije BiH kreirala je novu Kreditnu liniju - Svjetska banka "Projekat oporavka i podrške firmama - poslovnim subjektima u BiH" koja predstavlja trenutno najatraktivniji proizvoda na tržištu sa kamatnom stopom od 0,8 do 1,5 posto fiksno. Kreditna linija namijenjena je pružanju supsidijarnog finansiranja za odabrane finansijske institucije koje učestvuju u realizaciji Projekta (banke, mikrokreditne organizacije, leasing društva), a koje će osigurati podzajmove za prihvatljive krajnje korisnike, odnosno mikro, mala i srednja preduzeća. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.