"KANAS"

Akcija SIPA-e: Izvršen pretres na području Bijeljine, jedna osoba uhapšena

Tokom provođenja operativne akcije jedna osumnjičena osoba lišena je slobode i nad njom je izvršena kriminalistička obrada

Akcija SIPA-e. Facebook

Anadolija

19.6.2024

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), uz asistenciju policijskih službenika Ministarstva unutrašnjih poslova bh. entiteta Republika Srpska, u utorak su postupili po naredbi Osnovnog suda u Bijeljini za pretres stana, ostalih prostorija, pokretnih stvari i osoba i privremeno oduzimanje predmeta i naredbi Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina za izvršenje naredbe suda u predmetu kodnog naziva "Kanas", javlja Anadolija.

Izvršen je pretres na jednoj lokaciji na području Bijeljine i tom prilikom pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku i koji se mogu dovesti u vezu sa počinjenjem krivičnog djela "nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija".

- Tokom provođenja operativne akcije jedna osumnjičena osoba lišena je slobode i nad njom je izvršena kriminalistička obrada te je ispitana u svojstvu osumnjičene, nakon čega je otpušteno u dogovoru sa postupajućim tužiocem - saopćeno je iz SIPA-e.

U ovom predmetu u prethodnom periodu ostvarena je intenzivna saradnja sa policijskim organima Republike Srbije, SBPOK-om, zatim sa policijskim i pravosudnim organima Republike Slovenije i Europolom. Tokom rada na predmetu podršku je pružio Centar za provođenje zakona Jugoistočne Evrope – SELEC.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.