UHAPŠENE DVIJE OSOBE

Akcija SIPA-e kod Pala: Pronađena velika plantaža marihuane

Pronađeno je i 13 kilograma biljne zeljaste materije koja izgledom asocira na opojnu drogu marihuana, koja je bila spremna za prodaju

Akcija SIPA-e. Avaz

S. S.

9.6.2024

Policijski službenici državne agencije za istrage i zaštitu jučer  su  na poručju Mokrog, opština Pale otkrili plantažu opojne droge marihuana. Plantaža marihuane je bila skrivena u prostorijama nekadašnje pilane u Mokrom.

Otkriveno je i privremeno oduzeto preko 1152 zasada stabljike koje izgledom asociraju na stabljike opojne droge marihuana, kao i oprema za uzgoj opojne droge, velika količina rasada sjemenki marihuane koja je uzgajana u posebnoj improvizovanoj labaratoriji, 13 kilograma biljne zeljaste materije koja izgledom asocira na opojnu drogu marihuana, koja je bila spremna za prodaju.

Realizovani su pretresi na dvije lokacije i dva lice su lišena slobode, zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivično djelo "Neovlaštena proizvodnja i promet opojnim drogama" propisano Krivičnim zakonikom Republike Srpske.

Lica lišena slobode će nakon kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenih biti predata u dalju nadležnost postupajućeg tužioca.

Navedene aktivnosti su provodene po usmenom nalogu Okružnog suda u Istočnom Sarajevu, pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu i u saradnji sa policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.