ELVIR ŠVRAKIĆ

Generalni direktor Hayata saslušan u SIPA-i: Ko ima najveći interes da se objavi sporni snimak

Švrakić je nakon saslušanja rekao kako mogu biti dvije stvari u pitanju u Tužilaštvu

Švrakić: Dao izjavu. Screenshot / Hayat.ba

E. Ć.

7.6.2024

Generalni direktor Hayat televizije Elvir Švrakić saslušan je danas u Tužilaštvu Bosne i Hercegovine zbog objavljivanja razgovora u emisiji "Istraga sedmice" između Dragana Čovića i Petera Sijarta (Szijjarto).

Švrakić je nakon saslušanja rekao kako mogu biti dvije stvari u pitanju u Tužilaštvu.

- Jedna stvar je da neko zaista ne zna Zakon o krivičnom postupku član 82, nije pročitao, samo ne znam ko ga je onda zaposlio u Tužilaštvo. Novinari nisu dužni da daju informacije odakle su dobili određene podatke i saznanja. Ili druga stvar, da žele da zastraše medije na način da pozivaju, razgovaraju, pitaju... Odgovor na ovo pitanje može dati tužilac koji je na ovom predmetu - rekao je on.

Kazao je da je pozvan imenom i prezimenom, sa funkcije koju obnaša, te da ovo nije istraga protiv Hayata. Pozvan je, kaže, vodi protiv njega i toga odakle mu informacija.

- Moram istaći da su inspektori SIPA-e izuzetno korektni i ljubazni. Ja ne mogu uopšte govoriti o njima u bilo kojem kontekstu. Oni rade svoj posao i zadatak koji su dobili od tužioca i moraju provesti istragu. 

Da li će je provesti do kraja zavisi od ljudi sa kojima komuniciraju i od dokaza koji se pojave. Iskreno da Vam kažem, najveći interes da se objavi ovaj snimak ima Dragan Čović - rekao je Švrakić za Hayat.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.