VELIKA DRAMA

Službenici SIPA-e udarili radnika zvorničke "Deponije", oglasio se i Ćulum

Ćulum kaže da je SIPA jučer na području Zvornika sprovodila određene aktivnosti

Darko Ćulum. SIPA

S. S.

7.6.2024

Službenici SIPA, čiji identitet se utvrđuje, napali su radnika ”Regionalne Deponije” u Zvorniku M.M. kojeg su pesnicom udarili u glavu zbog čega je završio u zvorničkoj bolnici, objavio je ATV.

Napad se dogodio jučer oko 14.30 sati u Osmacima kod Zvornika kada su dva nepoznata muškarca u civilu, bez najave i dozvole, automobilom Škoda Octavio ušli u krug ”Deponije”. Nakon što su se zaustavili, iz vozila su izvadili dron kojim su krenuli da snimaju krug firme.

Verbalna rasprava

Vidjevši nepoznate muškarce radnik ”Deponije” M.M. im je prišao i upozorio ih da ne mogu nenajavljeno i bez odobrenja zaposlenih da snimaju krug firme.

- Došlo je do verbalne rasprave, nakon koje je jedan od dvojice službenika SIPA nasrnuo na radnika ”Deponije” i udario ga šakom u glavu. Nakon toga obojica su sjeli u automobil i odvezli su u nepoznatom pravcu - kaže izvor ATV-a.

Poslije napada povrijeđenom radniku je ukazana pomoć u Domu zdravlja u Zvorniku, a potom je prebačen u zvorničku bolnicu gdje je zadržan na posmatranju. Cijeli slučaj je prijavio Policijskoj stanici u Osmacima i sa svime je upoznato Okružno javno tužilaštvo u Bijeljini, koje je naložio da se sprovede detaljna istraga.

Provođene aktivnosti

Njihov identitet još nije utvrđen, zbog čega će od SIPA-e zvanično biti zatraženo koji su službenici u sporno vrijeme koristili Octaviju i kojim poslom su došli u ”Deponiju”:

- Upoznat sam da je u PU Zvornik radnik "Deponije" prijavio da je napadnut. Izvršit ćemo sve potrebne provjere kako bi utvrdili tačne okolnosti prijavljenog događaja i da li u svemu ima odgovornosti pripadnika SIPA - rekao je Ćulum za ATV.

On kaže da je SIPA jučer na području Zvornika sprovodila određene aktivnosti.

- Utvrđujemo ko je koristio to vozilo, koje je navedeno u prijavi, i ukoliko se ispostavi da u svemu ima odgovornosti službenika SIPA oni će biti procesuirani u skladu za zakonom - istakao je Ćulum, navodeći da SIPA sarađuje sa nadležnom policijskom stanicom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.