RANIJE SU BILI ZAJEDNO

Ni SDA u Mostaru ne želi s kradljivcem glasova Kljakom: NES neće biti dio koalicije

Potpisnici koalicionog političkog sporazuma bit će predstavnici SDA, BPS-Sefer Halilović i BH Zeleni

Anel Kljako. Facebook

S. S.

4.6.2024

U prostorijama Centra za kulturu Grada Mostara, s početkom u 14:00 sati biti upriličeno potpisivanje koalicionog političkog sporazuma za zajedničko djelovanje na lokalnim izborima u Gradu Mostaru, nakon čega će se na konferenciji za medije koja je planirana u 14:30 sati, obratiti predstavnici političkih stranaka potpisnica Sporazuma i predstaviti ciljeve usaglašene Platforme i principe djelovanja.

Potpisnici koalicionog političkog sporazuma bit će predstavnici SDA, BPS-Sefer Halilović i BH Zeleni, a Platforma i Principi ostaju otvoreni za sve političke stranke, subjekte, organizacije civilnog društva, udruženja i grupe građana koji se identifikuju s navedenim ciljevima.

Na press konferenciji će se obratiti u ime SDA gospodin Alis Čolaković, predsjednik Gradskog odbora, u ime BH Zeleni gospodin Sevlid Hurtić, predsjednik stranke i u ime BPS - Sefer Halilović gospodin Mesud Hero, predsjednik Kantonalnog odbora.

Intersantno je da dio koalicije u Mostaru nije NES, koji je ranije koalirao sa SDA. Očito je da ni SDA ne želi koalirati sa kradljivcem glasova Anelom Kljakom, koji se spominjao i u porukama narkokartela Edina Gačanina Tita.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.