GLAVNI TUŽILAC BIH

Kajganić: Potvrđene optužnice za više od 70 osoba po dokazima iz Sky aplikacije

Tužilaštvo BiH u poređenju sa zemljama regiona, do sada ima najveći broj podignutih optužnica i realizovanih akcija u predmetima sa dokazima iz "Sky"

Milanko Kajganić. Avaz

E. Ć.

29.5.2024

Glavni tužilac BiH Milanko Kajganić rekao je danas u Tesliću da su do sada potvrđene optužnice Tužilaštva BiH protiv više od 70 osoba u predmetima sa dokazima iz "Sky" i "Anom" aplikacija.

- Tužilaštvo BiH u poređenju sa zemljama regiona, do sada ima najveći broj podignutih optužnica i realizovanih akcija u predmetima sa dokazima iz "Sky" i "Anom" aplikacija - istakao je Kajganić i dodao da se značajne tužilačke odluke u ovom segmentu očekuju i tokom ove godine.

Kajganić je na konferenciji glavnih tužilaca u BiH govorio na panelu koji se odnosi na analizu najznačajnijih rezultata rada u tužilaštvima u BiH, sa posebnim fokusom na borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

On je u obraćanju naveo da uočene poteškoće u radu tužilaštva i institucija i agencija za sprovođenje zakona treba otklanjati radi efikasnije borbe protiv ove vrste kriminala.

Konferencija glavnih tužilaca u BiH se održava u organizaciji Visokog sudskog i tužilačkog savjeta (VSTS) BiH.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.