"NEĆE IMATI MILOSTI"

Vasković tvrdi: Duboki udar je krenuo, na meniju nije samo Dodikov režim, "Crna kravata" je multietnička

Ne postoji način na koji bh. toksične elite mogu spriječiti duboki udar koji će u potpunosti promijeniti političku scenu u BiH

Slobodan Vasković. Face TV

S. S.

25.5.2024

Politička kriza u BiH je na vrhuncu. Slijedi njeno brzo, efikasno, nemilosrdno, a ako bude potrebno, i surovo razrješenje. Vjerujem da za suruvošću neće biti potrebe, piše novinar Slobodan Vasković.

- Krizu u potpunosti kontroliše Zapad, koji neće imati milosti ni za koga ko se usprotivi smirivanju tenzija u BiH. Svako ko misli da je na “meniju” samo Režim Milorada Dodika i on lično, vara se. On jeste najglasniji politički gubitnik u spuštanju krize ka nuli, a zajedno sa njim sa političke scene će otići brojni koji se smatraju “političkom elitom” druga dva naroda, a, suštinski, su otrovni kao i Dodik.

“Crna Kravata” je multietnička. Odlaze dvije velike administracije: SAD-a i EU, bez obzira ko dođe nakon izbora na njihove pozicije, dužnost odlazećih administracija jeste da im pozavršavaju poslove u BiH. Čini se da je vrlo malo vremena ostalo za to, ali se samo čini, sasvim je dovoljno vremena, jer se već dugo priprema završavanje poslova, procesi su uveliko u toku, a “kapitalci” su već u mreži.

Duboki udar je krenuo i nezaustavljiv je, njegove posljedice bit će strašne po teško korumpirane političke elite koje su u funkciji organizovanog kriminala. Kao i njihove sluge iz pravosuđa, policije, tajkunskih redova… Ne postoji način na koji bh. toksične elite mogu spriječiti duboki udar koji će u potpunosti promijeniti političku scenu u BiH. U oba entiteta, piše Vasković.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.