MINISTAR VANJSKIH POSLOVA

Konaković: Dok se sjećamo ubijene mladosti Tuzle obećavamo borbu za pravdu i istinu

Za ovaj strašni masakr niko nije odgovarao jer je presuđeni ratni zločinac novak đukić pod zaštitom vlasti u Srbiji, napisao je Konaković

Konaković: Za ovaj strašni masakr niko nije odgovarao. Facebook / Arhivske fotografije

Z. K.

25.5.2024

U Tuzli se danas obilježava tužna godišnjica od ubistva 71 mlade osobe na Kapiji. Tim povodo na društvenim mrežama oglasio se ministra vanjskih poslova Elmedin Konaković.

Najmlađa žrtva

- Prosječna dob ubijenih u masakru na Kapiji u Tuzli bila je 21 godina, a najmlađa žrtva je dvoipogodišnji Sandro Kalesić. Za ovaj strašni masakr niko nije odgovarao jer je presuđeni ratni zločinac novak đukić pod zaštitom vlasti u Srbiji i nije dostupan našem pravosuđu.

Niko iz artiljerijskog voda koji je ispalio granate po nalogu đukića nikad nije odgovarao – napisao je Konaković.

Srbija, dodaje, čije smo pravo lice gledali ovih dana prilikom donošenja rezolucije o počinjenom genocidu u Srebrenici utočište i zaštitu pruža ovom i mnogim drugim ratnim zločincima, utočište pruža i onima koji ratne zločince veličaju.

- Danas se na ulicama Beograda sretnu novak đukić i dvije studentice koje su zbog veličanja ratnih zločinaca nagrađene stipendijom i studiraju na beogradskim fakultetima.

Davalac stipendije Aleksandar Vulin nagrađen je ministarskom pozicijom u Vladi Srbije.

Mjesta stradanja

Zato i danas dok se sjećamo ubijene mladosti Tuzle obećavamo borbu za pravdu i istinu sve dok srce kuca i dok dišemo.

Zbog tuzlanske mladosti, zbog žrtava genocida Srebrenice, zbog ubijene djece Sarajeva, zbog ubijene djece Prijedora, zbog sve naše ubijene djece, zbog Višegrada, Foče, Bratunca, Vlasenice, zbog svih mjesta stradanja, zbog svih žrtava agresije na našu zemlju. Tuzlanska Kapija - naveo je ministar

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.