FEDERALNI MINISTAR

Hrnjić u Stocu: Poljoprivredna proizvodnja nema alternativu

Tokom tribine analizirano je i trenutno stanje, te potrebe i potencijali u svrhu strateškog pristupa održivom razvoju

Kemal Hrnjić - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+2
N. Aj.

16.5.2024

Federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Kemal Hrnjić posjetio je Stolac gdje je razgovarao s dopredsjedavajućim Gradskog vijeća Stoca Kazimirom Ragužom, saopćeno je danas iz tog ministarstva.

Na sastanku u Gradskoj upravi razgovarano je o poljoprivredi i razvojnom potencijalu Stoca i regije, kao i programima Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva s posebnim akcentom na suradnju na lokalnoj i regionalnoj razini.

Ministar Hrnjić je tokom boravka u Stocu posjetio Zadrugu "Hercegovka", Poljoprivredno gazdinstvo "Bartoli" i Vinariju "Erovino – Markant", navodi se u saopćenju.

Također, sudjelovao je i na javnoj tribini "Budućnost hercegovačke poljoprivrede - poljoprivredna proizvodnja nema alternativu".

Kako je navedeno, na tribini je ukazano na potrebu izmjene određenih mjera u programima podrške poljoprivredi s ciljem unapređenja sektora poljoprivrede u Federaciji BiH.

Tokom tribine analizirano je i trenutno stanje, te potrebe i potencijali u svrhu strateškog pristupa održivom razvoju.

- Poljoprivredni proizvođači i prerađivači od prošlog tjedna mogu aplicirati i za mjere u okviru modela ruralnog razvoja, za nabavku neophodne mehanizacije, opreme za biljnu i animalnu proizvodnju, nabavku rasplodne stoke, izgradnju objekata, višegodišnjih nasada i drugih mjera definiranih programom i pravilnikom - kazao je ministar Hrnjić.

Naglašeno je da programi podrške resornog federalnog ministarstva imaju za cilj razvoj i unapređenje poljoprivredne proizvodnje te da će ove godine u tu svrhu biti izdvojeno rekordnih 175 milijuna KM, saopćeno je iz Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.