IMENOVANJA

Damir Filipović imenovan za v.d. direktora JKP OSG d.o.o. Sarajevo: Upravljat će parkinzima u Starom Gradu

Svjestan sam odgovornosti koju preuzimam, kazao je Filipović

Filipović: Borba protiv korupcije i kriminala nema alternativu. Avaz

Z. K.

12.4.2024

Za v.d. direktora Javnog komunalnog preduzeća OSG d.o.o. u Općini Stari Grad imenovan je Damir Filipović koji se zahvalio svima koji su ga podržali tokom imenovanja za v.d. direktora JKP OSG d.o.o. Sarajevo i time mi ukazali povjerenje.

Svjestan odgovornosti

- Vaša podrška iz Općinskog vijeća Stari Grad Sarajevo je ključna u ovom procesu kako u prethodnom periodu, tako i u budućem. Ipak ste vi oni koji su smogli snage te donijeli odluke koje će omogućiti da novo javno preduzeće raspolaže i uspravlja parkinzima na području općine - naveo je Filipović po preuzimanju dužnosti čelnika JKP-a u Starom Gradu.

Dalje navodi kako je njegova odluka da preuzme ovu dužnost uslijedila nakon što je prethodni direktor odstupio s funkcije.

- Namjera da vratimo segment upravljanja javnim površinama/parkinzima unutar granica zakona bila je od presudne važnosti. Borba protiv korupcije i kriminala nema alternativu. Svjestan sam odgovornosti koju preuzimam, napuštajući miran posao u jednom javnom preduzeću, ali za mene, ovo je izazov koji rado prihvatam - poručuje Filipović.

Javne površine

Naime, 29. marta je osnovano JKP OSG d.o.o., koje će preuzeti upravljanje parkinzima u Starom Gradu. Posebnim setom odluka, u naredna tri mjeseca bit će uređena oblast javnih površina, parkirališta i reklama.

Filipović je ranije, kao kadar SDP-a, bio ministar prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS, a bio je i zastupnik u Skupštini KS 2022. godine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.