MAĐARSKI MINISTAR

Sijarto: Bez stabilne RS nema stabilnosti na zapadnom Balkanu

Sijarto je rekao da je "RS veoma pouzdan partner sa kojim poslovanje ima smisla i sa kojim nema iznenađenja u saradnji"

Peter Sijarto. RTRS

S. S.

4.4.2024

Ministar vanjskih poslova i trgovine Mađarske Peter Sijarto rekao je za RTRS da je politička strategija Mađarske da vodi odgovornu dobrosusjedsku politiku koja podrazumijeva da bez brzog razvoja i stabilne RS cjelokupni region zapadnog Balkana ne može biti stabilan niti se može razvijati.

- Zbog toga smatramo da je podrška RS u najboljem interesu Evropske unije - rekao je Sijarto, dodajući da je nedvosmislena podrška Mađarske RS.

Sijarto je naglasio da bi politički pristup članica EU prema zemljama zapadnog Balkana trebalo da počiva na uvažavanju i poštovanju, a ne na kritici, pritiscima i prijetnjama liderima i državama.

On je istakao da su mađarska preduzeća, koja će učestvovati na Ekonomskom forumu u Banjoj Luci, zainteresovana za ulazak na tržište RS koje ima veoma dobre uslove za investiranje i poslovanje.

- Dvije vlade imaju dobre odnose, nema otvorenih pitanja između Mađarske i RS i to je veoma važno za ulazak ovih preduzeća na tržište RS - naglasio je Sijarto, dodajući da dobri odnosi počivaju i na ličnim odnosima predsjednika RS Milorada Dodika i mađarskog premijera Viktora Orbana.

Sijarto je rekao da je "RS veoma pouzdan partner sa kojim poslovanje ima smisla i sa kojim nema iznenađenja u saradnji."

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.