U SVOM STILU

Video / Salko Juklo o otpremnini Sebije Izetbegović: Mašala, sultana ste u svemu prešišali, a zovete li jarane u Vojkovićima

A uložit ćete to? Indekse ćete prodavati? Super, e svaka vam čast, poručio je Juklo

Juklo: U svom stilu komentarisao vijest o Sebijinoj otpremnini. Screenshot

E. Ć.

26.3.2024

Salko Juklo, mostarski šeret i veliki kritičar bračnog para Izetbegović i njihovog sistema nevrijednosti, osvrnuo se na vijest da je Uprava Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu isplatila Sebiji Izetbegović otpremninu od 35.000 KM koju je portal "Avaza" prvi objavio ranije danas.

- Halo, esselamu alejkum. Kako ste, sultanijo moja? Elhamdulilah. Evo taman pročitah da ste dobili otpremninu. E neka hvala Bogu. 35 hiljada mašala. Bog daje, ljudi ne vjeruju.

Indekse ćete prodavati

Pa više od sultana. On samo 30 hiljada, vi ste njega u svemu prešišali. Nek bude zahvalan dragom Bogu što ima takvu ženu.

A i vi mu to stalno govorite. E neka, svaka vam čast. I sad šta vas briga, imate para, 65 hiljada. Redovna penzija, malo hodajte, putujte, dosta ste i naroda handrili - rekao je Salko Juklo.

Dalje se našalio u svom stilu.

- A uložit ćete to? Nemojte. E svaka vam čast. Pa šta je, hoćete li otvarati neki restoran? A kiosk, okej. Indekse ćete prodavati. A super. Aha, aha, znači čiji indeks nije potpun da može dobiti diplomu. Do deset ispita.

Mašala. Vidite kako vi mislite na nas. Neko bi da je dobio te pare digao nos, tobejarabi, u nebesa, ne bi se s njim moglo pričati. A vi opet u svoj narod. Svaka vam čast profesorice - rekao je, između ostalog, Juklo.

Jarani iz Vojkovića

Potom ga je zanimalo da li se čuje s prijateljima koji su završili u zatvoru u Vojkovićima.

- Kažite mi čujete li se s jaranima, zovete li Vojkoviće? Zovnete ponekad, a oni leže, pa šta će. Hajde Boga ti profesorice, nemojte se sikirati. To će proletjeti, šta je 4-5 godina za onakve mladiće.

Malo te grize savjest? Pa dobro, šta ćeš. Tako ti je, mora neko ispaštati. Bolje da oni, nego vi. Ne daj Bože da su vas zatvorili - poručio je Salko Juklo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.