OPĆINSKI SUD U SARAJEVU

Održan sudski postupak: Sebija traži da joj se vrati oduzeta titula magistra

Izetbegović je krajem prošle godine objavila da su pronađeni dokumenti koji potvrđuju validnost magistarske i doktorske titule

Sa ročišta. N. Šaljić / Avaz

S. S.

28.2.2024

U Općinskom sudu u Sarajevu je održan sudski postupak po tužbi Sebije Izetbegović, smijenjene direktorice KCUS-a i supruge šefa SDA Bakira Izetbegovića, protiv Univerziteta u Sarajevu (UNSA).

Ona traži da se poništi odluka o oduzimanju titule magistra medicinskih nauka.

Prvo pripremno ročište se održava danas. Smijenjena direktorica KCUS-a se nije pojavila na ročištu, a s obzirom da je riječ o pripremnom ročištu to i nije njena obaveza.

Privremene mjere

Do sada je Izetbegović, podsjećamo, tražila od Općinskog suda da donese rješenja o privremenoj mjeri u slučaju poništavanja doktorata i magisterija, ali je odbijena.

Međutim, putem advokata, odlučila se za tužbu i povrat oduzetih akademskih zvanja. 

Izetbegović je krajem prošle godine objavila da su pronađeni dokumenti koji potvrđuju validnost magistarske i doktorske titule, koji su joj odlukom UNSA-a oduzeti.

Sve poništeno

Ali, svi se odluke zvanično poništene i objavljene u Službenom listu. Sebija Izetbegović je, također, ranije ostala i bez zvanja profesorice.

Nakon što je odlučila dati otkaz na KCUS-u i otići u prijevremenu penziju, Izetbegovićka je ostala u politici. Gledamo je u Skupštinskim klupama u Kantonu Sarajevo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.