PODRŠKA GRADOVA

Sutra protestna šetnja: Dok Gradačac obilježava pola godine od monstruoznog trostrukog ubistva, Tuzla oplakuje Amru

Ljudska, moralna je obaveza svakog čovjeka koji ima imalo savjesti da se uključi u borbu protiv nasilja i ukaže da itekako znamo ko je odgovaran

Amra Kahrimanović i Nizama Hećimović: Dva ugašena života. Društvene mreže

N. Aj.

10.2.2024

Najavljeno je protestno okupljanje ispred kafića "Sydney" sutra 12.05 sati u Tuzli zbog svirepo ubijene Amre Kahrimanović, čija je dženaza danas klanjana. Kako je najavio Amrin sin, Damir Hodžić bit će održana mirna šetnja od kafića na Brčanskoj Malti "Sydneya" do istomenog kafića u naselju Cipelići. 

Februara 11. bit će i tačno šest mjeseci od monstruoznog trostrukog ubistva u Gradačcu, kada je pomahnitali Nermin Sulejmanović ubio nevjenčanu suprugu Nizamu Hećimović i Čengiza i Denisa Ondera, dok je još tri osobe ranio.

Neformalna grupa građanki i građana Gradačac podsjetila je da je Tuzla bila i Gradačac i da će sutra uzvratiti isto.

- Mi u Gradačcu smo osjetili iskrenu podršku građanki i građana Tuzle koji su svojim dolaskom podržali naše proteste 12. 14. i 17. avgusta 2023.godine i bili s nama i ostali uz nas rame uz rame u osudi svih oblika nasilja. 

I da nisu, ljudska, moralna je obaveza svakog čovjeka koji ima imalo savjesti da se uključi u borbu protiv nasilja i ukaže da itekako znamo ko je odgovaran - poručili su iz neformalne grupe građanki i građana Gradačac.

Istaknuli su da će sutra vlastitim prevozom krenuti u Tuzlu u 10 sati sa Trga Alije Izetbegovića u Gradačcu.

- Pozivamo vas da se pridružite, a oni koji nemaju vlastiti prevoz neka se jave ili dođu da se rasporedimo. Solidarnost je naše oružje - poručili su.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.