BEGAN MUHIĆ

Gradonačelnik Živinica otkrio detalje incidenta: Gađao me flašom, dobio sam udarac u koljeno

Kako je ranije najavio za "Avaz", u obraćanju javnosti je otkrio detalje incidenta u jednom tuzlanskom restoranu

Muhić: Zadobio povredu koljena. Screenshot

E. Ć.

27.1.2024

Gradonačelnik Živinica Began Muhić obratio se danas javnosti nakon što je zadobio povredu tokom incidenta koji se dogodio u jednom tuzlanskom ugostiteljskom objektu.

Muhić je rekao da je zadobio povredu, te da mu je koljeno imobilizirano zbog čega se otežano kreće.

- Niti sam se tukao niti sam učestvovao u tuči niti sam izazvao nekakve verbalne ili fizičke sukobe. Dostojanstveno sam izašao iz ovoga jer sam svjestan pozicije gradonačelnika koja treba da bude za primjer.

Napao sve prisutne

Nažalost, u poslijepodnevnim satima u ponedjeljak sam pozvan od nekih zvaničnika sa područja Tuzlanskog kantona, predstavnika Vlade, premijera, ministara, zastupnika u Skupštini Tuzlanskog kantona... na konsultativni razgovor u restoranu Royal u Tuzli.

Za nekih pola sata sam se odzvao pozivu. U jednom lijepom opuštenom ambijentu smo razgovarali o aktuelnostima na području TK - izjavio je Muhić.

Kako je rekao, tada se pojavila osoba koja je verbalno napala sve prisutne vulgarnim riječnikom.

- Želio je izazvati sukob. Ljudima je psovao. Obratio sam mu se da smirim situaciju, da se ništa ne može rješavati galamom i sukobima. U jednom momentu je sjeo. Meni je zamjerio što mu nisam uvrstio neke projekte koje on smatra da treba da budu u Živinicama postavljeni.

Uzeo je bocu, zamahnuo da udari jednog od sudionika. Ja sam ustao i spriječio to. Nakon toga je bacio bocu na mene. Staklena flaša od litar se razbila pored mene jer sam je rukama dočekao.

Nije otkrio identitet

Prišao mi je i fizički nasrnuo. Pokušao je da me udari. U tom momentu neki ljudi su ga spriječili. Zadobio sam udarac sa bočne strane, trenutno sam povrijeđen. Koljeno je imobilizirano i jako se otežano krećem.

Očekujem da će nadležne institucije poduzeti potrebne radnje i tretirati ovo na način na koji treba da bude tretiran i da ću se uskoro vratiti obavezama. Sve ostalo su dezinformacije i stvarenje pogrešne slike - istakao je Muhić.

Nije želio otkriti identitet napadača. Naveo je kako s njim nije imao kontakte nakon izbora, osim što je čuo da je osoba nezadovoljna načinom njegovog rada.

- To, naravno, nisam želio uzimati zaozbiljno. Aktuelni su izbori za predsjednika Kantonalnog odbora SDA. Da li se gospodin osjeća nesigurnim i želi da izvrši pritisak na mene, da Živinice pokleknu pred nekim neformalnim centrima moći, to ostaje dilema - kazao je Muhić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.