"SARAJEVSKA PRIČA"

Javni doček ispred Vječne vatre: Sarajlije i brojni turisti ušli u 2024. godinu

Sarajevo je tradicionalno prepoznato kao regionalni centar najbolje zabave i javnih dočeka Nove godine uz najveće muzičke zvijezde

Sa večerašnjeg dočeka - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+20
Ekipa "Dnevnog avaza"

1.1.2024

Uz sjajnu atmosferu i poznate hitove popularnih bendova "Bombaj štampa", "Zabranjeno pušenje" i "Crvena jabuka", te Elvira Lakovića Lake, hiljade Sarajlija i brojni turisti iz regije i svijeta uplovili su u 2024. godinu.

Ispred Vječne vatre vladala je prava praznična atmosfera gdje se okupilo više od 15.000 ljudi iako je temperatura oko tri stepena.

Sarajevo je tradicionalno prepoznato kao regionalni centar najbolje zabave i javnih dočeka Nove godine uz najveće muzičke zvijezde.

Novogodišnja noć u Sarajevu je više od koncerta, jer je organizovan i jedinstven propratni događaj pod nazivom "Sarajevska priča", u kojem su se pojavio i dio popularnih "Nadrealista".

Ove godine javni doček je počeo koncertom Sarajevske filharmonije u 19.30 sati, a tradicionalni novogodišnji koncert prenosio se i ispred samog Narodnog pozorišta gdje su postavljeni led ekrani, ali i na prostoru gdje je upriličen doček - u Titovoj ulici ispred Vječne vatre.

Koncert Sarajevske filharmonije odnosno prvi dio dočeka trajao je do 20.40 sati, a nakon to ga je uslijedila pauza koja je ispunjena prigodnim sadržajem.

U 21 sat počeo je program ispred Vječne vatre i prvi od četiri benda nastupali su Laka & Lela, a potom Bombaj Štampa te Zabranjeno pušenje koje je Sarajlije i posjetioce uveo u Novu 2024. godinu. Nakon njih "Sarajevsku priču" kompletirao je nastup Crvene jabuke.

Ove godine je u ponoć bila izvedena neformalna himna grada Sarajeva, pjesma Kemala Montena "Sarajevo ljubavi moja". Nije bilo vatrometa, a umjesto toga ispaljene su konfete. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.