PRAZNIČNA ATMOSFERA

Velike gužve u Starom gradu u Mostaru: Brojni turisti načičkani na UNESCO-ovom spomeniku

Pojedini hoteli su imali i liste čekanja

Danas u staroj gradskoj jezgri - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+5
Meliha Smajkic

31.12.2023

Da je Mostar prepun turista koji su iz drugih gradova BiH, ali i skoro cijelog regiona, kao i šire, doputovali kako bi proveli novogodišnje praznike u tom gradu, svjedoče velike gužve u staroj gradskoj jezgri.

Očekivano, najveći broj turista je načičkan na Starom mostu, jedinstvenom monumentu u svijetu, koji je pod zaštitom UNESCO-a, a gdje svi svojim aparatima i kamerama žele zabilježiti lijepe trenutke i stvoriti nezaboravne uspomene. Ugostiteljski objekti u blizini Starog mosta su bili krcati, a mnogi su uživali i u šetnji Kujundžilukom, odakle se pruža prelijep pogled na Stari most.

Smještajni kapaciteti u Mostaru su, kako smo pisali, popunjeni, a pojedini hoteli su imali i liste čekanja u slučaju otkazivanja rezervacija.

Prema procjenama Turističke zajednice Hercegovačko-neretvanskog kantona na večerašnjem novogodišnjem koncertu se očekuje između 20 i 25.000 posjetilaca.

Također, brojni turisti su jučer i danas posjećivali Blagaj, Međugorje, Počitelj i druga mjesta u okolini i blizini Mostara.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.