GORAŽDANKA

Sara Medina Šehović, dobitnica Zlatne značke UNSA: Snaga obrazovanja može pokrenuti pozitivne promjene

Svi planovi uključuju nastavak obrazovanja i istraživanja u području energetike

Sara Medina Šehović. Avaz

Alen Bajramovic

28.12.2023

Ljubav prema nauci i posvećenost široj društvenoj zajednici obilježili su život Goraždanke Sare Medine Šehović, djevojke koja se u medijima ne oglašava često, ali svaki put to bude s lijepim povodom. Nekadašnja učenica generacije u rodnom gradu, sa prosjekom ocjena 9,63, Sara Medina Šehović odlikovana je Zlatnom značkom Univerziteta u Sarajevu kao najbolji student Mašinskog fakulteta.

Istovremeno, bachelor inžinjer mašinstva uručena joj je i nagrada dekana za postignute izvanredne rezultate, kao i nagrada iz Fonda “Ferid Galijašević” za najveći prosjek ocjena na prvom ciklusu studija na Odsjeku za mašinski proizvodni inžinjering.

Sara Medina Šehović: Zlatna značka. Avaz

- Kao dobitnica stipendije Erasmus Mundus, trenutno sam student prve godine drugog ciklusa studija na programu Decentralizovani pametni sistemi energije na Univerzitetu Lorraine u Nancyju, u Francuskoj. Nastavak mog obrazovanja u području energetike predstavlja prirodan korak prema ostvarivanju mojih profesionalnih ambicija. Radujem se svakom izazovu koji mi pruža priliku da razvijam svoje inženjerske sposobnosti i doprinosim svojoj struci – kaže Šehović.

Svi planovi uključuju nastavak obrazovanja i istraživanja u području energetike.

- Želim biti inovator i doprinijeti održivom razvoju kroz implementaciju naprednih tehnologija. Vjerujem u snagu obrazovanja, jer na taj način možemo pokrenuti pozitivne promjene ka boljem društvu i životu – ističe Sara Medina Šehović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.