NASILJE U PORODICI

Sud u Ljubuškom ublažio mjere protiv bivšeg rukometaša Buntića

Buntić se više ne mora svaki dan javljati u policiju

Denis Buntić. Ivo Cagalj / PIXSELL

FENA

14.12.2023

Sud u Ljubuškom ublažio je mjere prema bivšem hrvatskom rukometnom reprezentativcu Denisu Buntiću, koji se više ne mora svakoga dana javljati u policiju, što je određeno zbog sumnji da je krajem septembra ove godine pretukao suprugu.

- U odnosu na izrečene mjere zabrane prema osumnjičenom D.B. (obavezno javljanje u policijsku upravu i zabrana prilaska) rješenjem nadležnog suda od 30. novembra, a nakon provedene kontrole, mjera obveznog javljanja je ukinuta, dok je i dalje na snazi mjera zabrane prilaska – rekla je Feni viša stručna saradnica i službenica za odnose s javnošću Kantonalnog tužilaštva ZHK Široki Brijeg Petrunjela Matijević.

Kako je dodala, na tu odluku suda Tužilaštvo je uložilo žalbu o kojoj još nije odlučeno.

U Tužilaštvu je još u toku istraga protiv osumnjičenog D.B. zbog nasilja u porodici i nedopuštenog držanja oružja ili eksplozivnih tvari.

- Poduzimaju se potrebne istražne radnje s ciljem prikupljanja dokaza i okončanja predmeta istrage, a još nisu dostavljeni rezultati vještačenja, dok će o tužiteljskoj odluci javnost biti pravovremeno obaviještena' - kazala je Matijević.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.