SARAJEVO

Danas sjednica Vijeća ministara: Na dnevnom redu rad OSA-e, Koridor 5C...

Na dnevnom redu bi, između ostalog, trebalo da se nađe Prijedlog odluke o dodjeli Državne nagrade za sport Bosne i Hercegovine 2023. godine

Sa jedne od prethodnih sjednica. Fena

H. J. I.

12.12.2023

Vijeće ministara BiH danas bi na sjednici trebalo da razmatra Nacrt osnova za vođenje pregovora i zaključivanje Sporazuma o izmjenama i dopunama Sporazuma između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Srbije o graničnim prijelazima. 

Trebao bi biti razmatran i Nacrt osnova za vođenje pregovora i zaključivanje Aneksa sporazuma između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Srbije o zajedničkim lokacijama na graničnim prijelazima za zajedničku lokaciju na graničnom prijelazu Rača-Sremska Rača.

Koridor Vc

Predviđeno je razmatranje Nacrta odluke o ratifikaciji Amandmana broj 2 na Ugovor o finansiranju - Koridor Vc, Počitelj - Bijača između BiH i Evropske investicijske banke.

Pred ministrima bi danas trebalo da se nađe i Nacrt odluke o ratifikaciji Sporazuma o finansiranju Programa aktivnosti prekogranične saradnje BiH - Srbija za period 2021-2027. godina između Evropske unije, koju predstavlja Evropska komisija, i Bosne i Hercegovine, koju predstavlja Direkcija za evropske integracije Vijeća ministara BiH, i Vlade Republike Srbije, koju predstavlja Ministarstvo za evropske integracije

Također bi trebao biti razmatran i Nacrt odluke o ratifikaciji Sporazuma o finansiranju Programa aktivnosti prekogranične saradnje BiH - Crna Gora za period 2021 - 2027. godina između Evropske unije, koju predstavlja Evropska komisija, i Bosne i Hercegovine, koju predstavlja Direkcija za evropske integracije Vijeća ministara BiH, i Vlade Crne Gore, koju predstavlja Ured za evropske integracije.

Rad OSA-e za 2024. godinu

Na dnevnom redu bi, između ostalog, trebalo da se nađe Prijedlog odluke o dodjeli Državne nagrade za sport Bosne i Hercegovine 2023. godine, kao i Prijedlog odluke o visini jednokratne novčane nagrade za zaslužnog sportistu BiH i vrhunskog sportistu međunarodnog razreda za 2023. godinu.

Pod oznakom povjerljivo, ministri bi trebali razmatrati Program rada Obavještajno-sigurnosne agencije BiH za 2024. godinu.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.