OGLASILI SE

Tužilaštvo BiH o pretresu OSA-e u Banjoj Luci: Aktivnosti obavljene zbog istrage o odavanju tajnih podataka

U interesu predmeta, Tužulaštvo u ovom trenutku ne može dati više informacija

Avaz

M. Aš.

1.12.2023

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) proveli su određene aktivnosti u prostorijama Obavještajno-bezbjednosne agencije (OSA) BiH u Banjoj Luci radi prikupljanja dokaza u predmetu za krivično djelo odavanje tajnih podataka, rečeno je iz Tužilaštva BiH.

 - Provedene su određene aktivnosti prema nalogu Tužilaštva BiH radi prikupljanja dokaza u predmetu za krivično djelo odavanje tajnih podataka iz Krivičnog zakona BiH - naveli su iz Tužilaštva BiH.

U interesu predmeta, Tužilaštvo u ovom trenutku ne može dati više informacija.

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) BiH proveli su sinoć aktivnosti u prostorijama Obavještajno-bezbjednosne agencije (OSA) BiH u Banjoj Luci prema nalogu Tužilaštva i Suda BiH, rekla je jučer portparolka SIPA-e Jelena Miovčić.

Ona je pojasnila da pripadnici SIPA-e ove aktivnosti provode kao vid pružanja asistencije Ministarstvu unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, te da nema informacija o krivičnim djelima.

Podsjećamo, SIPA je pretresla stan i privela Sinišu Rakitu, bivšeg savjetnika smijenjenog direktora OSA-e Osmana Mehmedagića. No, Rakita je nakon pretresa pušten da se brani sa slobode.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.