EMOTIVAN GOVOR U PARIZU

Emina Dervišević preuzela Evropsku nagradu za forenzičku medicinu: Prestižno priznanje posvetila Azri Spahić i Almi Suljić

Ne brinite, nastavljate živjeti u našim idejama i našim djelima, počivajte u miru, emotivno je poručila Dervišević

Dr. Emina Dervišević. VOA

Nerma Ajnadžić

1.12.2023

Bosanskohercegovačka doktorica medicinskih nauka Emina Dervišević dobila je prestižnu Evropsku nagradu u medicini za forenzičku medicinu koja joj je sinoć uručena u Parizu.

Dervišević je već vlasnica brojnih priznanja, a njen rad i trud prepoznat je i u Evropi.

Održala je emotivan govor u kojem se zahvalila na ovoj posebnoj nagradi.

- Preplavljena sam emocijama. Ovo je poseban trenutak u mojoj karijeri. Već sam se osjećala kao pobjednik kada sam saznala da sam nominirana za ovu nagradu - kazala je Dervišević, između ostalog.

 

Naglasila je da je put bio dug, zbog čega se zahvalila porodici koja, kako je rekla, sve ove godine imala razmijevanja za nju i pružala joj podršku.

Nagradu je posvetila doktoricama Azri Spahić i Almi Suljić, djevojkama koje su tragično preminule 26. maja, nakon što ih je udario automobil na Marindvoru u Sarajevu.

- Nagradu posvećujem onima koje više nisu među živima, kolegicama koje su izgubile priliku da jednog dana osvoje ovu nagradu. Nagrada je u čast i sjećanje na Azru Spahić i Almu Suljić, naše kolegice. Ne brinite, nastavljate živjeti u našim idejama i našim djelima. Počivajte u miru - emotivno je poručila Dervišević.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.