ODRŽALI SASTANAK

Zvizdić s predstavnicima Udruženja studenata FPN-a Univerziteta u Sarajevu

Razgovarali su o potrebama i problemima s kojima se suočavaju studenti

Sa održanog sastanka. PSBiH

FENA

29.11.2023

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Denis Zvizdić sastao se danas s predstavnicima Udruženja studenata Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Sarajevu Hrustemom Beširevićem, Ajnurom Kanižom i Muminom Velićem. Tokom sastanka razgovarali su o potrebama i problemima s kojima se suočavaju studenti.

Predsjednik Asocijacije studenata Ajnur Kaniža rekao je da se studenti suočavaju s problemom studentske prakse, na šta su već dugo upozoravali. Rekao je da bi ovaj problem trebalo da bude riješen za svaki nivo vlasti, kako bi stekli vještine u radu i kako bi postali konkurentni na tržištu rada.

Zamjenik predsjedavajućeg Zvizdić pohvalio je ideju i rekao da trenutno ne postoji mogućnost obavljanja studentske prakse, ali je istaknuo da će pokrenuti inicijativu za uspostavljanje ovakve mogućnosti, kako bi se studentima obezbijedilo sticanje znanja i vještina u ovoj oblasti.

Rekao je da smatra da bi bilo zanimljivo i korisno organizirati prisustvo studenata sjednicama Parlamentarne skupštine BiH, mogućnost razgovora studenata sa zastupnicima, kao simulirani parlament studenata.

Studenti su zahvalili za razumijevanje i izrazili spremnost da zajedno rade na uvođenju studentske prakse u državnim institucijama, saopćeno je iz Kabineta zamjenika predsjedavajućeg Predstavničkog doma PSBiH Denisa Zvizdića, prenio je Sektor za odnose s javnošću PSBiH.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.