POTVRĐENO ZA „AVAZ“

Predmet Buntić: Uvažena žalba Tužilaštva ZHK, sve se vraća na početak

Sudac za prethodni postupak će ponovno odlučiti, kaže Aničić

Buntić: Na slobodi. Pixsell / Ivana Ivanovic

Meliha Smajkic

29.9.2023

Izvanraspravno vijeće Općinskog suda u Ljubuškom uvažilo je žalbu Tužilaštva Zapadnohercegovačkog kantona na rješenje o odbijanju pritvora prema osumnjičenom Denisu Buntiću (41).

- Rješenje Općinskog suda u Ljubuškom je ukinuto i predmet je vraćen sucu za prethodni postupak na ponovno odlučivanje -kratko nam je potvrdio Josip Aničić, tužilac Tužilaštva Zapadnohercegovačkog kantona.

Podsjetimo, iz Tužilaštva su podnijeli žalbu zbog bitnih povreda odredbi krivičnog postupka te pogrešno i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja.

Od Vanraspravnog vijeća Suda u Ljubuškom zatražili su da uvaži žalbu, ukine pobijano rješenje i predmet za prethodni postupak vrati sucu na ponovno odlučivanje ili da pobijano rješenje preinači i protiv osumnjičenog odredi pritvor.

Buntiću su, podsjetimo, određene mjere zabrane prilaska supruzi na udaljenosti manjoj od 100 metara te svakodnevno javljanje u Policijsku upravu Ljubuški.

Tužilaštvo ZHK protiv njega vodi istragu zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo Nasilje u porodici iz čl. 222. st. 2. i st. 4. u vezi sa st. 1. KZ F BiH u stjecaju sa krivičnim djelom Nedopušteno držanje oružja ili eksplozivnih tvari iz čl. 371. st. 2. u vezi sa st. 1. KZ F BiH, a sve u vezi sa čl. 54. KZ F BiH.

Denis Buntić, inače, proslavljeni rukometaš je u protekli petak prijavljen za nasilje u porodici, kada je pretukao suprugu Klaru, u njihovoj porodičnoj kući u kojoj su živjeli s devetomjesečnim sinom. Klari Buntić su konstatirane teške tjelesne povrede.

Tokom pretresa kuće, pripadnici Policijske uprave Ljubuški su pronašli cijeli arsenal oružja, automatske puške, pištolje, zolje, lovačko oružje, streljivo. U jednom pištolju policajci su pronašli i metak u cijevi. Uprkos svemu Buntić je i dalje na slobodi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.