KRAJ DEMOKRATIJE

Kazaz o Bakirovoj odluci: Dobro po BiH, katastrofalno po SDA

Sve one glasine koje su se širile oko SDA, a koje su bile zasnovane na tezi da je Izetbegović naslijedio stranku od oca, sada postaju realnost

Kazaz: Najneomiljenija ličnost na političkoj sceni jeste supruga Bakira Izetbegovića, pa onda on. Avaz / PIXSELL

Nerma Ajnadžić

28.9.2023

Jao, 'đe to ide?!

Ovo je prvi komentar profesora i političkog analitičara Envera Kazaza na odluku Izborne komisije Stranke demokratske akcije (SDA) da odbaci kandidaturu Šemsudina Mehmedovića za predsjednika ove stranke, čime Bakir Izetbegović ostaje jedini kandidat.

- Demokratija će ostati, ali je ovo kraj demokratije u SDA. Činjenica da je Bakir Izetbegović jedini lider i da je gospodin Mehmedović eliminisan na način na koji je eliminisan, potvrđuje da SDA nije definitivno demokratska stranka. Također, sve one glasine koje su se širile oko SDA, a koje su bile zasnovane na tezi da je Izetbegović naslijedio stranku od oca, sada postaju neka vrsta realnosti - rekao je Kazaz za "Avaz".

Dodaje da je dobro što je tako.

- Jer SDA sa svojim kriminalom, korupcijom, nepotizmom, uništavanjem Bosne i Hercegovine, skupa s partnerima s kojima je bila na vlasti, definitivno će ostati u opoziciji. Najneomiljenija ličnost na političkoj sceni jeste supruga Bakira Izetbegovića, pa onda on. Tako da je SDA napravila najgori mogući izbor - istakao je profesor Kazaz.

Ipak, čestitao je na ovom izboru.

- Želim im sve najbolje na njihovom putu, a to najbolje na njihovom putu jedino je dobro po BiH i katastrofalno po SDA - zaključio je Kazaz.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.