SARAJEVO

Otkriven kamen temeljac i održan prijem povodom početka izgradnje biblioteke UNSA

Ovo je najveća poslijeratna investicija u univerzitetsku infrastrukturu

Brojne zvanice na otkrivanju kamena temeljca zbog izgradnja biblioteke - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+3
S. S.

31.7.2023

Svečanost otkrivanja kamena temeljca i prijem povodom početka izgradnje Biblioteke Univerziteta u Sarajevu održana je u Kampusu Univerziteta u Sarajevu.

Ova svečanost predstavlja veliki trenutak za Univerzitet u Sarajevu i cijelu Bosnu i Hercegovinu. Projekt izgradnje i opremanja Biblioteke Univerziteta u Sarajevu, zahvaljujući grantu Saudijskog fonda za razvoj Kraljevine Saudijske Arabije, najveća je poslijeratna investicija u univerzitetsku infrastrukturu čijom će realizacijom Univerzitet u Sarajevu postati vlasnikom zdanja, koje će, osim svog nesumnjivog društvenog i kulturnog značaja, biti upamćeno i kao simbolično obilježje prijateljskih odnosa Bosne i Hercegovine i Kraljevine Saudijske Arabije.

Na svečanosti su se obratili prof. dr. Rifat Škrijelj, rektor Univerziteta u Sarajevu, NJ. E. Ahmed Aqeel Al-Khateeb, ministar turizma Kraljevine Saudijske Arabije i predsjednik Upravnog odbora Fonda za razvoj Kraljevine Saudijske Arabije, Elmedin Konaković, ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine, i Nihad Uk, premijer Kantona Sarajevo.

Nakon govora uslijedilo je otkrivanje kamena temeljca, što znači službeni početak izgradnje Biblioteke Univerziteta u Sarajevu.

Na svečanost su pozvani domaći i međunarodni zvaničnici i zvaničnice, predstavnici i predstavnice akademske zajednice Univerziteta u Sarajevu, i ostali gosti i gošće Univerziteta u Sarajevu koji su dali svoj doprinos u pripremi i razvoju ovog najvećeg poslijeratnog kapitalnog projekta na Univerzitetu u Sarajevu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.