ODRŽAN SASTANAK

Sindikat radnika komunalne privrede HNK pozdravlja odluku o jedinstvenom komunalnom poduzeću

Sindikat radnika komunalne privrede zahtijeva da se što hitnije iznađe način za značajnije povećanje plaća

Održan sastanak. Fena

FENA

6.7.2023

Predsjednik Gradskog vijeća Mostara Salem Marić razgovarao je s predstavnicima Sindikata radnika komunalne privrede Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK) o aktivnostima koje provodi gradska uprava u vezi s ujedinjenjem gradskih komunalnih preduzeća u Mostaru.

Kako je saopćeno, Sindikat je pozdravio aktivnosti gradske uprave, predvođene gradonačelnikom Mariom Kordićem i predsjednikom Gradskog vijeća Salemom Marićem, čiji je cilj realizacija Odluke o jedinstvenom komunalnom poduzeću u Gradu Mostaru.

Sindikat komunalne privrede HNK smatra da će se formiranjem jedinstvenog komunalnog preduzeća u Mostaru konačno uvesti red u komunalu, da će se steći uvjeti za veće plaće radnicima, da će građani imati dobru i efikasnu komunalnu uslugu, a time i čistiji i ljepši Mostar.

Na sastanku su članovi Kantonalnog odbora Sindikata upoznali predsjednika Gradskog vijeća s problemima radnika u komunalnom sektoru, a koji se, prije svega, odnose na uvjete rada i niska primanja.

Sindikat radnika komunalne privrede zahtijeva da se što hitnije iznađe način za značajnije povećanje plaća radnicima u svim komunalnim preduzećima čiji je osnivač Grad Mostar.

Također, Sindikat će pratiti sve aktivnosti u vezi s komunalnim preduzećima i raditi na tome da se iznađu najbolja rješenja za radnike komunalne privrede u HNK, da se poštuje praksa kolektivnog pregovaranja, socijalnog dijaloga i da se vodi računa o pravima radnika u realnim ekonomskim uvjetima, navodi se u saopćenju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.