FEDERALNI MINISTAR

Hrnjić s direktorima federalnih poljoprivrednih zavoda: Osigurati više sredstava za zavode

Tokom sastanka razmotreni su prijedlozi za adekvatno rješavanje problema u funkcioniranju zavoda

Sa održanog sastanka. Vlada FBiH

A. O.

30.6.2023

Federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Kemal Hrnjić danas je u Sarajevu razgovarao s direktorima federalnih zavoda za poljoprivredu. 

Kako je saopćeno iz Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, direktori Federalnog zavoda za poljoprivredu Sarajevo Omer Kurtović i Federalnog agromediteranskog zavoda Mostar Marko Ivanković, informirali su ministra Hrnjića o aktivnostima koje ovi zavodi provode, te problematici u radu s posebnim fokusom na nedostatak finansijskih sredstava u ovogodišnjem budžetu za njihov rad.

Tokom sastanka razmotreni su prijedlozi za adekvatno rješavanje problema u funkcioniranju zavoda, ali i unapređenje njihovog rada, posebno kada je riječ o održavanju opreme višemilionske vrijednosti. Ministar Hrnjić ovom prilikom naglasio je važnost poljoprivrednih zavoda za cjelokupni poljoprivredni sektor.

- Poljoprivredni zavodi su vrlo važni u funkcioniranju kompletnog sistema u poljoprivrednom sektoru, u čiji je rad i opremanje do sada uloženo više miliona KM. S tim u vezi, neophodno je osigurati sredstva kako bi neometano mogli nastaviti obavljati poslove koji su im dodijeljeni - kazao je ministar Hrnjić.

Direktori zavoda izrazili su zahvalnost ministru Hrnjiću na spremnosti da se iznađu adekvatna rješenja na osiguranju finansijskih sredstava, a s tim i zaštiti, te unaprijedi rad ovih institucija, navodi se u saopćenju Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.