BANJA LUKA

Obustavljena istraga protiv Nikole Morače, Borisa Lakića i Siniše Trkulje

Bili osumnjičeni za krivično djelo povreda tajnosti postupka

Nikola Morača. MIOMIR JAKOVLJEVIĆ / RINGIER

B. C. / Nezavisne novine

27.6.2023

Okružno javno tužilaštvo u Banjoj Luci obustavilo je istragu protiv odgovornog urednika "EuroBlica" Siniše Trkulje, direktora razvoja i izvršnog urednika za online medije "EuroBlica" Borisa Lakića i novinara Nikole Morače, potvrdio je Morača za "Nezavisne novine".

Nema dovoljno dokaza 

Oni su, podsjetimo, bili osumnjičeni za krivično djelo povreda tajnosti postupka u slučaju objave teksta o silovanju koje je prijavljeno u Banjoj Luci u februaru ove godine.

Tužilac je, u svojoj naredbi o obustavi istrage, naveo da nema dovoljno dokaza koji bi potvrdili da su osumnjičeni u momentu objavljivanja spornog teksta nesumnjivo znali da objavljuju podatke koje im zaposlena osoba PU nije mogla dati.

Trkulja se, u izjavi za "Nezavisne novine", zahvalio svim kolegama i ljudima koji su pružili podršku EuroBlicu i portalu Srpskainfo u proteklim mjesecima i dodao da će EuroBlic i Srpskainfo i dalje raditi profesionalno i u službi isključivo čitalaca, a ne pojedinaca.

- Ova obustava istrage je još jedan dokaz da novinari EuroBlica i Srpskainfo rade svoj posao krajnje profesionalno i tako ćemo raditi i u budućnosti - istakao je Trkulja.

Davali neprimjerene izjave

Podsjetio je i na neprimjereno ponašanje visokih zvaničnika koji su tokom istrage davali neprimjerene izjave.

- Možda bi im bolje bilo da su čekali kraj istrage, umjesto što su slušali svoje najbliže saradnike, pa su u javnosti pokazali ko to i na koji način pokušava da utiče na istragu. Eto, tužilaštvo je utvrdilo da Morača ima dobre i tačne izvore. Pitam se šta ćemo sa onima koji su u javnosti iznosili neprovjerene informacije po pitanju ovog slučaja - zaključio je Trkulja.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.