MOSTAR

Kordić i Marić u oproštajnu posjetu primili ambasadoricu Švedske u BiH

Gradonačelnik Kordić je istakao završetak projekta pročistača otpadnih voda

Kordić i Štromkvist. Grad Mostar

FENA

21.6.2023

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić i predsjednik mostarskog Gradskog vijeća Salem Marić primili su u srijedu u Gradskoj vijećnici u oproštajnu posjetu ambasadoricu Švedske u Bosni i Hercegovini Johanu Stromkvist (Johannae Strömquist).

Nakon četiri godine provedene u BiH ambasadorica Stromkvist odlazi na novu dužnost idućeg mjeseca, a tokom oproštajnog susreta s gradonačelnikom i predsjednikom Gradskog vijeća zahvalila im je na dobroj saradnji u proteklom periodu. Naglasila je kako u Mostaru u tom periodu ostvaren vidan napredak i brojne pozitivne promjene i projekti.

Gradonačelnik i predsjednik Gradskog vijeća također su izrazili zadovoljstvo saradnjom i realiziranim projektima koji su bili na korist svih građana Mostara.

Gradonačelnik Kordić je istakao završetak projekta pročistača otpadnih voda, a koji je završen za vrijeme mandata ambasadorice Stromkvist.

Kordić i Marić su izrazili uvjerenje kako će se dobra saradnja Grada Mostara i Ambasade Švedske u BiH nastaviti te podići na još viši nivo kada novi ambasador preuzme dužnost, a ambasadorica je dodala kako će svom nasljedniku preporučiti da čim preuzme dužnost posjeti Mostar, saopćio je Grad Mostar.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.