ANONIMNE PRIJAVE

Muhamed Ajanović raskrinkao "profesoricu" Sebiju Izetbegović pa postao meta napada pojedinaca iz SDA!

Ajanović je bio jedan od rijetkih koji se javno suprotstavio Sebiji Izetbegović i njenim satelitima, kao i armiji botova

Facebook

M. Aš.

12.6.2023

Ne prestaju napadi pojedinaca iz SDA na dekana Stomatološkog fakulteta u Sarajevu Muhameda Ajanovića. 

Riječ je o čovjeku koji je raskrinkao "profesoricu" Sebiju Izetbegović, tačnije, predvodio je Komisiju UNSA-a koja je utvrdila da Sebija Izetbegović nema validnu diplomu zbog čega je ostala bez akademskih zvanja - magistra, doktora, a dobila je i otkaz na Medicinskom fakultetu u Sarajevu.

Armija botova

Ajanović je bio jedan od rijetkih koji se javno suprotstavio Sebiji Izetbegović i njenim satelitima, kao i armiji botova.

Zbog toga je postao meta raznih anonimnih prijava tužilaštvima, Inspekciji, ali i Univerzitetu u Sarajevu.

Protiv Ajanovića je prije mjesec, tačnije 17. maja, telefonskim putem podnesena prijava i SIPA-i, pod optužbom da zajedno s prodekanicom za nastavu Marjanom Gojkov-Vukelić zloupotrijebio položaj i ovlast na štetu studenata ove visokoškolske ustanove.

Na osnovu anonimne prijave,  MUP KS sve je proslijedio Kantonalnoj upravi za inspekcijske poslove na dalju provjeru.

Ovu informaciju danas nam je potvrdio i Ajanović. U izjavi za portal "Avaza" kaže da ove prijave ne iznenađuju, jer je sve lažirano.

 - Ovo je dokaz da SDA putem botova, ali i ostrašćenih članova nastavlja aktivnosti inkriminacije svakog oponenta pa i mene kao predsjednika komisije koja je postupala i vezi sa Sebijinom diplomom. Međutim, odluka Skupštine KS dovoljno govori u prilog zakonitom ponašanju menadžmenta fakulteta, jer sama njena izreka potvrđuje navode krivične prijave koju sam podnio, ali i potpisao - rekao nam je Ajanović.

Dopuna prijave

Tvrdi da je danas podnio Tužilaštvu KS dopunu krivične prijave.

- U prijavi sam naveo krivično djelo poticanja i vršenja pritiska, kako bi izvršio krivično djelo, ali i krivično djelo lažnog prijavljivanja, jer organi gonjenja mogu lako identificirati podnosioca ove lažne prijave, koja je došla 17. maja 2023. godine putem telefonskog poziva SIPA-i - kaže Ajanović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.