UPUTIO ZAHTJEV

Bećirović: Hitno odobriti interventna sredstva za sanaciju šteta na području općine Sapna

Danas je održana i 20. vanredna sjednica Predsjedništva BiH

Denis Bećirović. Predsjedništvo BiH

Z. K.

12.6.2023

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović uputio je u proceduru zahtjev za održavanje vanredne sjednice Predsjedništva BiH na kojoj bi se iz budžetskih rezervi Vijeća ministara BiH izdvojila sredstva za sanaciju šteta izazvanih poplavama na području općine Sapna.

100.000 KM 

Bećirović je predložio da Predsjedništvo BiH na toj sjednici zaduži Vijeće ministara BiH da izdvoji potrebna sredstva, a zahtjev za sjednicu uputio je predsjedavajućoj i članu Predsjedništva BiH Željki Cvijanović i Željku Komšiću.

- S obzirom na velike materijalne štete nastale na području općine Sapne izazvane poplavama, nužno je da Vijeće ministara BiH hitno odobri interventna sredstva iz budžeta institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2023. godinu u iznosu od 100.000 KM za općinu Sapna, a s ciljem pomoći u sanaciji nastalih šteta - navodi se u zahtjevu.

Usvojen prijedlog

Danas je održana i 20. vanredna sjednica Predsjedništva BiH na kojoj je jednoglasno usvojen prijedlog Zaključka za pomoć u sanaciji šteta izazvanih olujnim nevremenom na području općine Teočak, a koji je uputio Bećirović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.