TRAŽI DONACIJE

Ramulić poručio građanima: Nemojte slati novac Aličkovićevom pročetničkom pokretu

Skupina ekstremista iz Sarajeva ponovo pokušava profitirati na Danu bijelih traka i unovčiti smrt 102 prijedorske djece, poručio Ramulić

Edin Ramulić i Nihad Aličković. Avaz kolaž

D. H.

27.5.2023

Izvjesni Nihad Aličković koji se predstavlja kao lider izvjesnog AntiDayton pokreta, neregistrovane organizacije, preko Facebooka je pozvao pratioce pozvao je Prijedorčane i druge građane da mu uplate donacije kako bi organizirao obilježavanje Dana bijelih traka u Prijedoru.

Aličković: Skuplja donacije na Prijedoru. Facebook

Na ovaj poziv reagirao je Edin Ramulić, Prijedorčanin koji je u ratu bio zatočen u zloglasnom logoru Trnopolje, te je jedan od organizatora Dana bijelih traka u Prijedoru. U prijedorskom logoru Keraterm su mu ubijeni otac i brat te još nekoliko članova šire obitelji.

U tekstu naslovljenom "Paraziti Dana bijelih traka" Ramulić je poručio:

- Nevjerovatna drskost. Skupina ekstremista iz Sarajeva ponovo pokušava profitirati na Danu bijelih traka i unovčiti smrt 102 prijedorske djece.

Apelujem na sve ljude, pogotvo na moje Prijedorčane, nemojte slati novac ovom pročetničkom pokretu. Nemojte da sa vašim novcem djeluju protiv države Bosne i Hercegovine i šire mržnju i netrpeljivost među ljudima.

Mi iz inicijative Jer me se tiče nismo nikada od vas tražili novac i dobro pazimo da niti jedna organizacija partner ne skuplja novac za organizaciju Dana bijelih traka. Za komemoraciju ubijenoj djeci i organizaciju Dana bijelih traka potrebna je samo dobra volja, dobre namjere i malo odvojenog vremena. Nikakav novac nije potreban. To što Antidejton skuplja to ide u privatne džepove, ti ljudi nemaju drugih prihoda osim što prodaju ilegalno rekvizite sa armijskim obilježjima i žicaju ovako od vas novac - napisao je Ramulić.

Facebook status Edina Ramulića. Facebook

Podsjetimo, Aličkovića je prije nekoliko dana primila gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić te mu za njegove aktivnosti uručila Zlatnik grada.

Benjamina Karić uručila Zlatnik Nihadu Aličkoviću. Facebook

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.