FESTIVAL SPORTA

U sklopu "Mostar Move Weeka" organiziran planinarski uspon na Hum

Cilj ove šetnje, u kojoj je sudjelovalo 20 rekreativaca, bio je animirati sve građane za planinarenjem

Staza na Hum pruža odličnu panoramu na grad Mostar. Udruga Kinezis

FENA

23.5.2023

U sklopu festivala sporta i tjelesne aktivnosti "Mostar Move Week" održan je planinarski uspon na Hum u organizaciji HPD-a Prenj 1933 i Stanice planinarskih vodiča Mostar.

Cilj ove šetnje, u kojoj je učestvovalo 20 rekreativaca, bio je animirati sve građane za planinarenjem kao sredstvom rekreacije, te da se ujedno upoznaju s planinarskim stazama koje okružuju Mostar, saopćili su organizatori.

- Staza na Hum i Brkanovo brdo samo je jedna u nizu onih koje su očistili i markirali naši članovi kako bismo osigurali ugodnu šetnju svim rekreativcima koji na taj način održavaju svoju fizičku formu ili se pripremaju za neka sportska natjecanja - kazao je predsjednik HPD-a Prenj 1933 Josip Drmać.

Staza na Hum pruža odličnu panoramu na grad Mostar i spada u manje zahtjevne staze zbog same blizine grade i kratkog uspona, te je stoga odlična i za rekreativce koji tek zaviruju u svijet planinarenja.

U organizaciji Udruge "Zdrav život - KINEZIS" od 22. do 28. maja održava se Mostar Move Week, najveći događaj ove vrste u Bosni i Hercegovini.

Riječ je o godišnjem evropskom događaju, koji se tradicionalno održava u maju i koji je sastavni dio "NowWeMOVE" kampanje od 2012. godine.

Mostarci će u sklopu Mostar Move Weeka moći učestvovati u 16 aktivnosti koje će se održavati na različitim lokacijama i koje su namijenjene svim hronološkim uzrastima, od djece do onih u zrelim godinama.

Primarni cilj projekta je promocija važnosti kretanja i tjelesnog vježbanja kroz predstavljanje organizacija i ponude sadržaja koji egzistiraju na području grada Mostara.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.