REAKCIJE

Rektor Škrijelj za "Avaz": Sve što je Sebija rekla je netačno, ali me ne iznenađuje jer je 30 godina radila s lažnom diplomom

To što ona misli da bez dokumenata može raditi onako kako je navikla i misli da treba, to nije održivo, istakao je on

Škrijelj: Sebijin najveći problem je što nema diplome. Printscreen / Armin Durgut - Pixsell

Piše: Ema Maslo

21.5.2023

U nedostatku argumenata i dokaza da je u pravu, Sebija Izetbegović pokušava izmišljotinama blatiti Univerzitet i mene kao rektora, kazao je za „Avaz“ prof. dr. Rifat Škrijelj, rektor Univerziteta u Sarajevu.

Podsjetimo, Sebija Izetbegović, generalna direktorica KCUS-a, ostala je bez zvanja redovne profesorice na Medicinskom fakultetu UNSA-e, kao i bez diploma magistra i doktora medicinskih nauka. 

Dobila otkaz

Posljednjom odlukom UNSA-e i Medicinskog fakulteta, Izetbegović je dobila otkaz na mjestu redovne profesorice, a za sve je okrivila rektora Škrijelja.

Izetbegović je rekla kako je nevjerovatno kako je dekanica Medicinskog fakulteta Amina Valjevac potpisala odluku o otkazu na Medicinskom fakultetu.

- Zvala sam je, dekanica je plakala, rekla je da je pod pritiskom, da joj rektor prijeti, da je svjesna da mi rektor čini ogromnu nepravdu, ali se boji za svoju poziciju. To zorno pokazuje kakvu je strahovladu Rifat Škrijelj zaveo na UNSA-i - navela je Izetbegović za jedan portal.

Rektor Škrijelj oštro je odbacio ovakve optužbe rekavši da Sebija nema argumente za ove tvrdnje, kao što nema ni diplome.

Ona je problem

- Nisam ja problem, kao ni UNSA, problem je to što bivša profesorica ne može da shvati da, nakon što je izgubila zvanje magistra koje nije regularno stekla i nakon što je od Senata stavljena van snage odluka o izboru u zvanje profesorice na Medicinskom fakultetu, ne može biti zaposlena u toj organizacionoj jedinici UNSA-e. To što ona misli da bez dokumenata može raditi onako kako je navikla i misli da treba, to nije održivo. Sve njene optužbe su netačne, ali me ne iznenađuju, jer neko ko je bio spreman više od 30 godina razvijati svoju “akademsku karijeru” bez uredno završenog postdiplomskog studija, sve ostalo što kaže i radi me ne iznenađuje - rekao je prof. dr. Škrijelj.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.